Ανεπιθύμητος ο υπουργός και ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος του. (ΦΥΣΗτΗΡες Ηράκλειο)

Την Τετάρτη 10 Ιούνη 2020 βρεθήκαμε έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στο Ηράκλειο, για να πούμε στον Υπουργό καταστροφής του περιβάλλοντος ότι είναι ανεπιθύμητος στον τόπο μας. Τόσο αυτός, όσο και ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος του. Ανοίξαμε τα πανό μας, φωνάξαμε δυνατά τα συνθήματα μας και με μια φωνή απαιτήσαμε: “Πάρε και το νόμο σου και φύγε από δω!”


Επιλέξαμε να μη δημοσιοποιήσουμε εκ των προτέρων τη δράση μας κάνοντας ανοιχτό κάλεσμα για συγκέντρωση, παρόλο που έτσι θα υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου, επειδή σε αυτή την περίπτωση η αστυνομία σίγουρα θα είχε αποκλείσει από νωρίς το χώρο και δεν θα πετυχαίναμε το στόχο μας: να νιώσει ο κατεξοχήν υπεύθυνος για το ιστορικό περιβαλλοντικό ξεπούλημα, την αποφασιστικότητά μας για την υπεράσπιση της φύσης του τόπου μας.


Η συγκέντρωση μας ήταν αποτέλεσμα σύμπραξης των Φυσητήρων και της πρωτοβουλίας Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, ενώ πλαισιώθηκε και από αγωνιστές ενάντια στις ΒΑΠΕ που ήρθαν από το Ρέθυμνο γι’αυτόν τον σκοπό και τους ευχαριστούμε.

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας ολομέτωπης επίθεσης εναντίων των βουνών και των θαλασσών μας. Παρακολουθούμε το ξεπούλημα του φυσικού μας πλούτου στις εταιρείες εκμετάλλευσης των ενεργειακών πηγών. Συγχρόνως όμως βλέπουμε με μεγάλη αισιοδοξία τη γέννηση ενός κινήματος υπεράσπισης της Φύσης στο νησί μας, που ενώνει ανθρώπους που νοιάζονται και αγωνιούν για τον τόπο μας και τον φυσικό του πλούτο. Ανθρώπους από κάθε γωνιά της Κρήτης που με φαντασία, άποψη και διάθεση για δράση, δηλώνουν παρόντες στον αγώνα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Αυτό το κίνημα από τα κάτω, μακριά από «ειδικούς» και μεσάζοντες, μακριά από ηγέτες και «επαγγελματίες οικολόγους», αποκτά παλμό, αυτοοργανώνεται, συντονίζεται και μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Όπως και το πάθος μας να αγωνιστούμε ενάντια στην λεηλασία της Φύσης, για τη γη και την ελευθερία!

Διαδώστε το άρθρο στα ιντερνετικά μέσα δικτύωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *