Το χωροταξικό έγκλημα στο δήμο Αγίου Βασιλείου

Στη συνέλευση των κατοίκων του Δήμου Αγίου Βασιλείου, αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ, να ματαιώσουμε με κάθε τρόπο τα σχέδια εγκατάστασης Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον τόπο μας.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στα προτεινόμενα σχέδια του Χωροταξικού Σχεδιασμού, που προτείνει προς εγκατάσταση ανεμογεννήτριες στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Επιπλέον, απαιτούμε την ανάκληση των αδειών που δόθηκαν για τον ίδιο σκοπό σε προστατευόμενες περιοχές NATURA, την Κουρούπα και τον Τσιλίβδικα – πάνω από το φαράγγι του Κοτσυφού.

Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τον τόπο μας στα συμφέροντα των πολυεθνικών. Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή μας θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της αγροτοκτηνοτροφικής μας παραγωγής, του τουρισμού και του περιβάλλοντος και την παραμόρφωση της φυσιογνωμίας του τοπίου. Θα αποτελέσει ύψιστη ύβρη στην παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε τρόπο αντίστασης προκειμένου τα εγκληματικά αυτά σχέδια να μείνουν στα χαρτιά. Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκρουστούμε με αυτούς που παραδίδουν τη γη μας άνευ όρων στα μεγάλα συμφέροντα, που καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες του λαού και του τόπου μας.

Οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Λέμε ΟΧΙ στο βιασμό του φυσικού περιβάλλοντος.

ΟΧΙ στην αλλαγή χρήσης γης.

ΟΧΙ στην καλωδιακή διασύνδεση και τη μετατροπή του νησιού σε ενεργειακό EL DORADO.

Λέμε ΝΑΙ σε ήπιες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά σε στέγες δημοσίων κτιρίων, ποιμνιοστάσια, κτλ.

Αυτή η γη είναι δική μας.

Επιτροπή Αγώνα κατά των ΒΑΠΕ Δήμου Αγίου Βασιλείου

Διαδώστε το άρθρο στα ιντερνετικά μέσα δικτύωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *